JAGODINA-Jagodinski odbor Nove stranka zahteva od grada Jagodina da povuče milionsku tužbu protiv novinara Gorana Jevremovića i mesečnika Morvske vesti, te da se svim medijima omogući ravnopravan tretman, odnosno da nepristrasno, blagovremeno i objektivno obaveštavaju građane.

-Najoštrije osuđujemo pritiske lokalne samouprave Jagodina koji se sprovode nad novinarom Goranom Jevremovićem, vlasnikom portala Central media i mesečnika Moravske vesti. Pritisci koji se primenjuju nad novinarom jesu direktan atak na slobodu medija i javnu reč, stoji u današnjem saopštenju te stranke.

-Nova stranka traži od lokalnih čelnika da povuku tužbu protiv novinara i medija, da omoguće svim medijima da nepristrasno, blagovremeno i objektivno obaveštavanje građana. Tužbeni zahtev od milion dinara koji je podnela lokalna samouprava protiv novinara i medija odnosi se na pretrpljenu materijalnu i nematerijalnu štetu koju je pretrpeo Grad objavljivanjem izveštaja DRI u mesečniku Moravske vesti. Najveći duševni bol Jagodine jeste harač koji lokalna samouprava Jagodine nanosi građanima svojim bahatim ponašanjem i zastrašivanjem, ističe se su tom saopštenju.