JAGODINA-,,Apiterapijom do zdravlja” bila je tema predavanja održanog sali Pomoravskog okruga u Jagodini, koji je organizovala Narodna biblioteka u okviru projekta AgroLib. Tema je sve interesantnija i privlači sve veću pažnju kako pčelara, zdravstvenih radnika tako i onih koji su željni novih znanja.

Apiterapija je komplementarna naučna disciplina i predstavlja primenu pčelinjih proizvoda  u očuvanju čovekovog zdravlja i u cilju lečenja.

Učesnici na ovom predavanju bili su Prof. dr Mića Mladenović, profesor na Poljoprivrednom fakultetu u Zemunu, predsednik Udruženja za apiterapiju i unapređenje integrativne zdravstvene zaštite API-BEO, Beograd, Mrsci. med. Merica Milavić Vujković, specijalista medicinske psihologije na VMA, sertifikovani apiterapeut, Slobodan Virijević, dipl. ing. fitomedicine, sertifikovani apiterapeut, Božin Miljojković, dipl. ekonomista, sertifikovani apiterapeut, Prim. drmed. Zoran Nikolić, specijalista epidemiologije, akupunkturolog, sertifikovani fito i apiterapeut i Mrsci. Žarko Stepanović, sertifikovani apiterapeut, osnivač i prvi predsednik Udruženja API-BEO.

Uzimajući u obzir činjenicu da su predavači iz različitih oblasti ljudskog znanja, svako od njih je govorio o primeni i značaju apiterapije, sa svog stanovišta.Za sve zainteresovane bila je dostupna literatura za proučavanje ove sve interesantnije grane medicine, a osim literature, prisutnima je napomenuto da postoji mogućnost održavanja Akreditovanog kursa koji vode eminentni stručnjaci, sertifikovani apiterapeuti.