ĆUPRIJA-U amfiteatru Visoke medicinske škole strukovnih studija u Ćupriji,  u organizaciji Rotari Kluba Morava i VMŠ, Dragoljub P. Antić  je održao predavanje na temu ,,Istorija Srba”
Predavanje Antića, stručnjaka za nuklearnu energetiku, inženjera elektrotehnike, magistra tehničke fizike i penzionisanog saradnika Instituta za nuklearne nauke ,,VINČA”, imalo je cilj da podari građanima Pomoravlja drugačije viđenje istorije, sa akcentom na srpski narod kao nastariji narod u okvirima evropske civilizacije.

On se bavi najstarijom srpskom istorijom i teorijom o poreklu Srba u okviru autohtonističke škole. Redovni je član Petrovske (carske) akademije i umetnosti u Sankt Peterburgu od 2009. godine. Napisao je više dela o Vinčanskoj civilizaciji i Ilirima, a zajedno sa Jovanom Deretićem i Slobodanom Jarčevićem objavio je knjigu ,,Izmišljeno doseljavanje Srba”.

Direktor Visoke medicinske škole strukovnih studija dr Hristos Aleksopulos se zahvalio predavaču i uručio mu zahvalnicu,  istakavši da edukacija ne podrazumeva samo formalno obrazovanje  po predviđenom programu,  već ima širi okvir i značenje i podrazumeva opšte obrazovanje i informisanost, kao i  razvijanje osećaja za vlastitu kulturu. Dr Aleksopulos je tom prilikom istakao da će VMŠ nastojati i ubuduće da organizuje sa ciljem da doprinose oplemenjivanju mladih ljudi, jer tako formiramo svestrane, savesne i odgovorne članove našeg društva.

Predavanju je prisustvovalo oko 150 građana, gostiju, Ćuprije, Paraćina, Jagodine i Despotovca.