KRAGUJEVAC- Apelacioni sud u Kragujevcu osudio je Vladana Zdravkovića (46), iz Bukovca kod Despotovca na 11 godina zatvora zbog silovanja pastorke S. M. (15). Viši sud u Jagodini je novembra prošle godine osudio Zdravkovića na 15 godina zatvora, ali je Apelacija to preinačila.
Kako je utvrđeno Zdravković je prvi put obljubio devojčicu kada je imala devet godina, u pomoćnom objektu kuće u Bukovcu koju je Zdravković čuvao poznaniku koji je u inostranstvu. Drugi put godinu kasnije, u kolima na Badnji dan, u selu Bogava. On je živeo u kući s Danijelom Miladinović, majkom nesrećne devojčice, odmah po njegovom hapšenju Centar za socijalni rad izmestio je devojčicu u hraniteljsku porodicu. Direktor Centra za socijalni rad u Despotovcu Radoslav Račić najavio je da će S.M. biti vraćena majci po završetku školske godine.
Izricanjem pravosnažne presude prestali su razlozi izuzimanja deteta iz biološke porodice. Majka Danijela nije lišena roditeljskog prava. Socijalni radnici radili i na jačanju kapaciteta deteta i odnosu sa biološkom porodicom.