ŽABARI-Posle odluke Apelacionog suda u Kragujevcu da ublaži kaznu zatvora Vladanu Zdravkoviću (46) iz Bukovca kod Despotovca sa 15 na 11 godina zatvora zbog silovanja pastorke (15), očajni otac Saša Mratić je poručio da država posle ove presude treba da pusti pedofila na slobodu.
-Verovao sam da postoji minimum pravde u sistemu ove zemlje ali ovom skandaloznom presudom vidim da pravda ne postoji. Čoveku pedofilu kome je zaprećena kazna od 10 do 40 godina zatvora sa 15 apelacioni sud mu poklanja 11. Evo ja molim državu da ga odmah pusti. Pustite ga bolje nego da sipate so na ranu svima nama u porodici i prijateljima ali i sličnim slučajevima gde može samo dati vetar u leđa bivše ali i buduće pedofile da nastave sa svojim zlodelima. Najava i priprema csr da moju ćerku vrate majci nije me iznenadila to je cilj od prvog dana od kako je izmeštena u hraniteljskoj porodici i kada je tekla istraga da li je majka znala,ali i kasnije kada je csr na sve načine moju ćerku držao podalje od mene. Ja se na presudu ne mogu žaliti kao lice koje nije bilo u postupku nadam se da će momstrumu i svakome ko je bio umešan suditi Bog. Sa ćerkom ću nastaviti odnose ukoliko ona to bude želela,mnogo je propatila kroz život,ne želim dodatno da je stežem ona sada zna ko joj je otac i naziv mesta u kojem živim zna da sam se svim silama trudio da pravda izađe na videlo,išao da je vidim i po gradu gde ide u školu i ostali kontakt zavisi samo od nje znajući da je njena majka sve učiniti da ga više ne bude, rekao je Mratić.
Posled razvoda od Danijele Miladinović majke maloletnice, Mratić nije imao kontakta sa ćerkom do kritičnog događaja. Majka je na suđenju kazala da nije primetila ništa čudno u odnosu njenog partnera i ćerke.