DESPOTOVAC-Posle pisma javnosti školskih drugova silovane devojčice oglasila se na društvenim mrežama i školski pedagog Ana Vučković, koja je podržala njihove zahteve.
-Ako imam prava kao pedagog kome se devojčica u školi požalila i prijavila ceo slučaj da kažem par reči o ovim tekstovima koji ovih dana kruže u medijima, samo bih rekla da se nadam da svi nadležni koji su radili na ovom slučaju imaju bar malo saosećanja za dete koje je preživelo sve to. Smatram da je u celoj situaciji jedino ona i bitna i da bi Centar pre svega trebao da pita nju da li želi da se vrati kod majke ili ne. Da li se dete tamo oseća bezbedno i sigurno? Ja u školi trenutno ne radim, jer sam na trudničkom bolovanju, ali se od reči do reči slažem sa pismom učenika i podržavam njihovo mišljenje!
Poslednji put kada sam se videla sa S.M. bilo je u našoj školi, u oktobru. Prišla mi je, pitala sam je kako je, kako joj je u hraniteljskoj porodici i na njoj se videlo da je srećna i zadovoljna. Medjutim, ono što mi je rekla nakon toga meni ne da mira, ali ja tu više ne mogu ništa. Rekla mi je: “A onog dedu nisu uhapsili…”. U mojoj izjavi koju sam tada dala u policiji piše da je dete pored očuha prijavilo još jedno lice, starijeg čoveka iz sela koji je dodirivao, uznemiravao. Medjutim, povodom toga nije preduzeto ništa iz meni nepoznatih razloga.
Sve ovo ne pišem da bih bilo koga prozvala ili uvredila, već se samo i iskreno nadam da će neko ko ovo pročita preispitati svoju savest i svoje odluke. Bar za ubuduće. Jer život jednog deteta je u pitanju. A to dete može da bude bilo čije, stoji u njenom obraćanju.
Otac devojčice Saša Mratić tvrdi da je sve zataškano, jer je podneo sam krivične prijave protiv dede i protiv majke.