SVILAJNAC-Osmak Mateja Milanović hiljaditi je korisnik svilajnačke kartice koju mu je danas svečano uručila Dragana Radević zamenik predsednika opštine Svilajnac u prostorijama Korisničkog centra u Svilajncu.
Za samo desetak dana rada ovog centra hiljadu ljudi je podiglo svoje kartice, kojima ostvaruje brojne popuste i pravo na besplatne programe iz oblasti koje sami izaberu:
„Pozivam ovom prilikom sve Svilajnčane, koji to nisu do sada, da dođu do Korisničkog centra i podignu svoje kartice kako bi ostvarili pogodnosti koje ona nudi, a o kojima se mogu informisati na licu mesta. Na ovaj način brinemo o našim ljudima, njihovim potrebama i čuvamo naš grad“ – izjavila je zamenik predsednika opštine Dragana Radević.
Mateja je rekao da će od pogodnosti prvo iskoristiti pohađanje besplatne pripremne nastave za upis u srednju školu, koja će biti organizovana od strane Korisničkog centra, a tokom leta će besplatno posećivati Prirodnjački centar Srbije i baviti se nekim sportom.
Korisnički centar nalazi se u Ulici 27. Marta 2 ( bivša Mesna zajednica ), a informacije se mogu dobiti i na telefone 035/312-311 i 065/312-3111.

U okviru projekta SVILAJČANI NA PRVOM MESTU, vlasnici SVILAJNAČKE KARTICE mogu da dobiju veliki broj popusta u sledećim uslužnim i prodajnim objektima u Svilajncu: Benzinska pumpa ZENIT, butik sportske opreme SPORT VISION, prodavnica bele tehnike ZOKA PROMET, Trgovina na malo metalnom robom, bojama i staklom GVOŽĐARA NEVEN, MEGA PELET, Stomatološka ordinacija BIODENT, Apoteka VEBA, Stomatološka ordinacija ULTRADENT, butik dečije garderobe MODA KIDS, butik kožne galanterije DJORDJO, butik dečije garderobe PATULJAK, Kozmetički salon FANATIC, butik MAČKE, butik obuće KOMISION EUROSTARS, butik BRENDOMANIA, NEVEN BOJE I LAKOVI, staklorezačka radnja TERMO GLAS, butik FASHION BOX, butik dečje garderobe DEČJA RADOST, Komision HORIZONT- MEGA SPORT, BOJE I LAKOVI SPEKTAR, Parfimerija MIRISNA NOTA, butik TRENDY, Kozmetički salon FRAJLE, Frizerski salon SITA, Kozmetički salon CHAMPAGNE BEAUTY STUDIO, Geodetski Biro ŠANE, servis za pranje i peglanje veša AQUA WASH M, Kozmetički salon MAGGY, Butik COOL, Butik ELLITE, Veterinarska stanica PČELICA.
Objekti koji daju specijalne popuste u okviru projekta SVILAJČANI NA PRVOM MESTU, na ulaznim vratima i izlozima imaju nalepnicu koja garantuje da će ove radnje vlasnicima SVILAJNAČKE KARTICE dati popuste od 5%, pa čak do 50%.
Svilajnčani koji dođu u Korisnički centar i preuzmu svoju SVILAJNAČKU KARTICU moći će dobiju i specijalne popuste na članarinu u Resavskoj biblioteci, a u Prirodnjačkom centru Srbije će imati POTPUNO BESPLATAN ULAZ.