JAGODINA- MajorAleksandar Matić (40), pilot Vojno-opitnog centra Vojske Srbije, jutros  se probudio iz veštačke kome i sada zdravstveno stabilan, kažu njegovi najbliži rođaci iz rodnog Majura kod Jagodine. Major je juče po prijemu na VMA operisan i priključen na aparate i uveden u veštačku komu. Ima prelome ruke i noge, kao i unutrašnje krvarenje u glavi kao posledicu katapultiranja iz aviona, koji je u sredu prilikom leta pao u Kovačici. Njegov kolega nažalost nije preživeo katapultiranje.

Major Aleksandar Matić

-Izuzetan pilot,završio je Vojnu akademiju kao najbolji u klasi, radio je Tehničko-opitnom centru kao probni pilot. Tamo su naši vrhunski piloti. Završio je komandno- štabno usavršavanje. Lično mislim da je bio pribran i da je tako sačuvao glavu. Izuzetno hrabar čovek, zaljubljenik u letenje, to mu je opsesija. Njega nije interesovalo napredovanje i karijera, kao što priliči oficirima, njemu je letenje smisao života. Čovek bez poroka, kažu u njegovom rodnom Majuru.

Vest o padu aviona teško je pala njegovoj majci koja se odmah uputila u Beograd.

-Porodica je sa zebnjom primila vest o padu aviona. Niko nije znao šta se događa u tim trenucima i koliko su opasne povrede. Majka je celu noć provela na VMA, bila je pored sina. Bdela je celu noć, čekala je da se probudi, kažu u porodici.

Pilot Marić sa sa suprugom i ćerkom živi u Novom Sadu.

-Kao i svi dobri ljudi u Srbiji imao je nesreću da ga investitori pravare za stan. Podigao je kredit, platio investitoru da završi stan, ali se ispostavilo da je stan prodat više puta. Sada je u tom problemu, kažu u njegovom rodnom selu kod Jagodine.

Meštani Majura smatraju da je pad vojnog aviona posledica neodgovornog ponašanja u dužem vremenskom periodu u Vojsci Srbije, te podsećaju da je slučaj pada helikopter.