SVILAJNAC- Za najmlađe vlasnike svilajnačke kartice Korisnički centar opštine Svilajnac organizovao je Školicu sporta, koja je počela tokom vikenda.

-Sport je deo savremenog života i od najmlađih počinje edukacija za pravilno bavljenje, jer kakve se navike steknu u najranijem dobu tako ostaje do kraja života. Svedoci smo mnogobrojnih fizičkih ograničenja, nedostataka i gojaznosti kod dece. Zato je obezbeđivanje besplatnih sportskih sadržaja u organizaciji opštine Svilajnac svetli primer za Srbiju i pravac u kome treba da idu sve lokalne saomuprave. Ovo je jedinstven primer kako se pomaže deci i porodicama da steku zdrave navike i sačuvaju zdravlje. Dinar uložen u sport je 100 dinara manje za lečenja oboljenja se događaju u slučaju neaktivnosti, ističe prof dr Živorad Marković, koji inače predaje na Fakultetu pedagoških nauka u Jagodini.

Školica sporta u Svilajncu je prilika za sve mališane da se besplatno bave vežbanjem sa trenerom Nemanjom Petrovićem koji je diplomirao na Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja. da steknu kondiciju, pravilno se razvijaju i stvore dobre navike.
,,SVILAJNAČKA GRAĐANSKA AKCIJA ZA DEMOKRATSKO DRUŠTVO”

Projekat se sufinansira sredstvima Opštine Svilajnac. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.