DESPOTOVAC- Pobednice 2. Učeničke roštiljade u organizaciji Tehničke škole u Despotovcu su “Uspešne kuvarice”, koju čine učenice prve godine ugostiteljskog smera kuvarice Kristina Ilić i Miljana Stojanović, konobar Anica Milivojević.

Pobednice

Drugi su bili “Biljanini kulinari” Darko Jovanović, Marko Dimitrijević, Dušan Stojanović i Nemanja Stanisavljević, a treće mesto osvojila je ekipa “Srećne kuvarice” Vlatka Radojković i Dušan Marjanović i Viktorija Radojković. Učestvovalo je deset ekipa. Na meniju su bili sledeći specijaliteti: ćevapčići, pljeskavice, pljeskavice u skrami, rolovani ćevapčići, punjena bela vešalica, ražnjići, rolovani ražnjići, pileća prsa, crevca, pilećča krilca, pileći batak, svinjske šnicle na natur način, , sveže kobasice, punjene kobasice sa kačkavaljem, suva i sveža slanina, kao i razne vrste salata – srpska, šopska, paradajz, krastavac, kupus i mešana kao i poneka ljuta papričica, a sve spremljeno na raznim vrstama roštilja i grejnoj ploči -tanjirača ili talandara i začinjeno crnim lukom. Žiri je bio na teškim mukama, ali je odoleo velikoj ponudi roštilja.

Žiri su činili eminentni poznavaoci i zaljubljenici u roštilj: predsednik žirija, profesor kuvarstva Dejan Novaković, pomoćnik predsednika žirija profesor Aleksandar Kovačić, profesor Aleksandar Đorđević, šef kuhinje stacionara bolnice Ana Gligorijević, doktor stomatologije Marko Nikolić, koordinator Kancelarije za mlade Nenad Božić i učenice iz odeljenja TT31 Milica Đorđević i Jelena Janković.