REKOVAC- Prvi ,,Levačli Vinofest”  biće održan u gradskom parku u Rekovcu u subotu u  12 sati, a predstaviće se preko 30 vinarija sa 150 etiketa.

Bogata istorija levačkog vinogorja ,koje se nalazi između Juhora na istoku i Gledićkih planina na zapadu, oivičeno je velikim gradovima Jagodinom, Kragujevcem i Kruševcem od kojih je Rekovac kao centralno mesto opštine gotovo podjednako udaljen, inspirisala nas je da organizujemo jedan vinski festival koji će da širi slavu vina i vinogradara ali i vinsku kulturu širom regiona i šire.
Inače u levačkom kraju proizvodnja grožđa i vina odvijala se odvajkada sa posebnom pažnjom i ljubavlju . Levačka vina su konzumirali rimski carevi, srpska srednjevekovna vlastela i dinastije Obrenovića i Karađorđevića.

Na prvom ,,Levačkom Vinofestu” ljubitelji vina uživaće  u degustaciji vina i domaće specijalitete, ali i muzičko-zabavni programu. Organizatori festivala su Opština Rekovac i Turistička organizacija opštine Rekovac. Suorganizatori: Kulturni Centar , Osnovna škola ,,Svetozar Marković”, Poljoprivredno veterinarska škola Rekovac, Osnovna škola ,,Dušan Popović”, Narodna biblioteka ,, Dr Milovan Spasić”, Kancelarija za mlade Rekovac. Prijatelji manifestacije su vinarije VINEX, LEVAČ, LASTAR, MILETIĆ i DACIĆ.