Posle višemesečne prljave kampanje u stranački kontrolisanim medijima, pošto su propali svi pokušaji „prekomponovanja“ skupštinske većine, aktivisti povereništva SNS u Paraćinu pokušali su danas da silom spreče održavanje sednice Skupštine opštine Paraćin. Sednica je održana i četrdeset odbornika glasalo je za usvajanje plana odbrane od poplave i fonda za poljoprivredu. Skupština opštine inače broji pedeset i pet odbornika a nekoliko odbornika skupštinske većine bilo je i opravdano odsutno. Sednici su prisustvovali i odbornici opozicije.

Najoštrije osuđujemo korišćenje fizičke sile za ostvarivanje političkih ciljeva kako je to pokušano danas u Paraćinu od strane aktivista Srpske napredne stranke.

Istovremeno obaveštavamo javnost da ćemo ustavni poredak Republike Srbije, pravo na lokalnu samoupravu kao i ljudska i demokratska prava i slobode odlučno braniti na svaki način pa i fizičkom silom kao građani Srbije koji na to imaju pravo u odsustvu delovanja državnih institucija, ukoliko na to budemo prinuđeni.

O današnjem događaju obavestićemo sve nadležne državne  organe, ali i sve međunarodne institucije.

ODSEK ZA INFORMISANjE SKUPŠTINE OPŠTINE PARAĆIN