SVILAJNAC- Prvo Nivea dečije igralište ove godine otvoreno je danas u Svilajncu, u prisustvu predstavnika lokalne samouprave i Nivee. Igralište su osvojili građani Svilajnca internet glasanjem u okviru Niveinog projekta „Gde nam rastu deca“ u avgustu prošle godine, a samo glasanje bilo je organizovano uz podršku lokalne samouprave, gde se uključio veliki broj pojedinaca, roditelja, dijaspore…
– Opština Svilajnac je prva obezbedila uslove da se ovo igralište montira, tako da je u 2018. godini Svilajnac prvi grad koji je dobio Nivea dečije igralište. I smešteno je u jednom od najlepše uređenih delova grada, u gradskom parku, blizu reke duž koje će biti izgrađeno šetalište u samom parku, a nakon toga i rekonstrukcija celog parka. Svilajnčani vole da se takmiče i pobeđuju na raznim takmičenjima, pa je i ovo igralište danas rezultat toga, izjavio je predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović.
Opština Svilajnac obezbedila je podlogu sa ivičnjacima, ogradu, klupe i kante, video nadzor i dodatnu rasvetu, dok je Nivea poklonila tartan podlogu i sprave.
Marketing menadžer Nivee za Srbiju Danijela Gvozdenić uručila je  presedniku opštine Milanoviću sertifikat o bezbednosnoj ispravnosti sprava na igralištu i pohvalila građanski aktivizam i duh sloge Svilajnčana.
– Brend Nivea se bazira na vrednostima koje svaku porodicu čine jakom, a to su bliskost, odgovornost, ljubav, poverenje i to je ono što nas motiviše da na ovaj način pomažemo zdravije odrastanje dece širom Srbije. Igralište ispunjava najviše evropske standarde kada je bezbednost u pitanju i želim vam da ga lepo čuvate i da vam dugo traj, kazala je ona.

Inicijatorka organizovanog glasanja Marina Milutinović zahvalila se svim Svilajnčanima, kao i onima iz dijaspore, koji su uzeli učešća u glasanju i doprineli da Svilajnac dobije ovo moderno igralište za našu decu. Otvaranje su obeležila i deca PU „Dečja radost“ sa prigodnim programom. Nivea je uručila i poklončiće kompanije deci rođenoj u maju, a koja su se prva prijavila na Nivein poziv da učestvuju u akciji majski rođendanac.