ĆUPRIJA- Posle posete premijerke Ane Brnabić Ćupriji, rukovodstvo te opštine je na nekoliko sastanka sa članovima njenog kabineta razgovaralo o Industrijskoj zoni Dobričevo od 200 hektara, potencijalnim investitorima i realizaciji projekta železničkog Kargo centra.

-Naša želja je da Kagro centar raste sa Industrijskom zonom Dobričevo. Potrebno je da se izradi studija izvodljivosti, u izradi su planski dokumenti i očekujem da će do kraja avgusta biti završeni. Reč je o velikom logističkom centru koji bi robu iz Grčke, bliskog i dalekog istoka, mogao da prebaci sa železnice na kamionski transport ili da se uslužno u industrijskoj zoni obavi dorada, kaže Ninoslav Erić, predsednik Opštije Ćuprija.

Dobričevo je značajna industrijska zona za Ćupriju, jer predstavlja novi način razvoja, a postojeća zona biće ponuđena domaćim privrednicima iz Pomoravlja i šire.

-Dobičevo će biti jedinstveno u Srbiji, jer se nalazi u centralnom delu i taj koncept centralne Indutrijske zone pomera Ćupriju dalje. Moramo da nastavimo sa razvojem grada i da je postavimo na mesto koje joj pripada, najavljuje Erić.

Turski investitor OP Grup nedavno je započeo realizaciju investicije u Ćupriji, a reč o tovu junadi za izvoz u Tursku i Kinu.

-Velika je sreća što je ova kompanija u Srbiji. Oni nabavljaju goveda i renoviraju staje u Dobričevu. Ovo je  njihova početna investicija u Srbiji i najavljuju nove investicije u Ćupriji. Turski investitor Tibet moda namerava da proširi proizvodnju u još jednom pogonu. Kineska kompanija EUROfiber je popunila sve kapacitete i razmatraju mogućnost daljeg razvoja, čak razmatraju izgradnju nove hale, ističe Erić.

Svake nedelje u Ćupriju dolaze potencijalni investitori, jer je Ćuprija najbolja lokacija u Srbiji za nove investicije.

– Čekamo završetak planske dokumentacije kako bi predstavili novu Industrijsku zonu koja će pored proizvodnje imati, trgovinu, uslužne delatnosti, zabavni centar, najavljuje Erić.