JAGODINA- Završavaju se poslednje pripreme za godišnji svetski skup poznatog motokluba Hells Angels  u Jagodini od 29. maja do 5. juna. Glavni dani su od 31. maja do 2. juna.  Jake snage žandarmerije i policije patroliraju delom grada gde se održava skup. Jedan od organizatora Vladimir Petković poziva Jagodince da dođu oko Akva parka, uživaju i vesele se sa bajkerima.

Vladimir Petković

– Pripremamo se lagano za početak žurke. Mi smo perfekcionisti i svaki detalj mora da bude brilijantnog sjaja, do kraja dana biće sve tip top. Bajkeri iz drugih zemalja su oduševljeni gostoprimstvom, kuhinjom, odnosom građana prema njima. Moji prijatelji vole Srbiju, kaže Petković.

On poručuje građanima Jagodine da nema potrebe da brinu, jer je u domenu naučne fantastike da će se dogoditi nešto što nije uobičajeno.

-Nas mogu da posmatraju kao veliku grupu turista na motorima. Obećavamo da će biti sve u redu. Naši prvi gosti su došli u nedelju. Roditelji devojčice koja je slavia punoletstvo u hoelu su ih pozvali na veselje i tamo su ostali do ranih jutarnjih sati, priča Petković.

Hells Angels u Srbiji kažu za sebe da su ,,ljudi dobrog srca i dokazani humanitarci, brinu o lokalnoj zajednici, vole svoju zemlju i sugrađane”.

– Organizujemo evropski skup Hells Angels u Jagodini koji će imati svetsku širinu, jer ćemo imati goste iz celog sveta. Naš klub je osnovan pre 70 godina. Proslavljamo 5 godina kluba u Srbiji, objašnjava Petković.

Pored stranih rok bendova, u programu će učestvovati hor Fakulteta pedagoških nauka, dok će KUD Kablovi bajkerima predstaviti igre sa Balkana.

– Trudićemo se da sve ulice u ovom kompleksu ostanu otvorene za saobraćaj i građane. Svoja vozila i motore parkiraćemo u zatvoreni prostor. Građani mogu slobodno da se slikaju, šetaju ovim delom grada, da se druže sa bajekrima. Bajkeri su obišli Pomoravlje, posetili manastire Ravanicu i Manasiju, kompleks Lisine. Nose dobre utiske, tradicionalno oni se uvek interesuju za hranu, piće i gostoprimstvo, zaključuje Petković.