SVILAJNAC- Sinoć su u Kući Stevana Sinđelića u Grabovcu otvoreni 23. „Sinđelićevi dani“ svečanim programom učenika OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ i isturenog odeljenja u Grabovcu i pozorišnom predstavom „Vreme časti i ponosa“, u kojoj ulogu Živojina Mišića i Stepe Stepanoviće tumače dramski umetnici Narodnog pozorišta Boško Puletić i Lepomir Ivković, a narator je Mića Živojinović. Sinđelićeve dane je otvorio Miroslav Marinković, zamenik predsednika Skupštine opštine Svilajnac.
Pre toga održano je simbolično polaganje venaca na Spomenik Stevanu Sinđeliću, a vence su položili: u ime Opštine Svilajnac venac je položio dr Vladan Rajković, presednik Skupštine opštine Svilajnac, zatim predstavnici Udruženja ratnih doborovoljaca 1912-1918. Njihovih potomaka i poštovalaca „Stevan Sinđelić“, Kluba Generala i Admirala Srbije, Odbora za odbranu Srpske narodne partije, opštinskog odbora SPS-a, Udruženja Monarhista Srbije Svilajnac i Moto kluba „Kraljevi slobode“.
„Sinđelićevi dani“ biće nastavljeni večeras u 20h otvaranjem izložbe “Umenička zbirka Srpske akademije nauka i umetnosti –likovni umetnici akademici”. Izložena zbirka sastoji se od pedeset radova umetnika koji su bili članovi SANU i predstavlja reprezentativan presek srpske istorije umetnosti. Hronološki prati period od začetaka kolekcije posle osnivanja Društva srpske slovesnosti (1841) do današnjih dana i po prvi put će biti izložena u Pomoravskom okrugu.