PARAĆIN- Odlazeća vlast Demokratske stranke u Paraćinu povukla je očajnički potez u nadi da će spasiti svoje direktore škola i ostaviti ih na pozicijama do sledećih izbora. Suočeni sa činjenicom da prosvetna inspekcija više ne radi po njihovom nalogu i da više nisu u mogućnosti da zataškaju propuste i zloupotrebe koje su vršili u vođenju škola proteklih godina demokrate celoj priči pokušavaju da daju političku konotaciju i da za loš rad svojih članova okrive ministarstvo i povereništvo Sns.
Srpska napredna stranka odlučno demantuje da je bilo ko vršio trgovinu uticajem. Nismo, niti ćemo ikada uticati na rad državnih organa. Svakome u Paraćinu je jasno da je upravo Demokratska stranka na čelu sa Paunovićem ta koja je ispolitizovala celokupno obrazovanje u Paraćinu o čemu svedoče brojne činjenjce a naročito ističemo dve:
Prva je ta da su svi direktori škola koji su imali “saznanja” o pritiscima i kojj su se žalili opštinskom veću listom članovi Demokratske stranke ili grupe građana Svi za Paraćin. Zbog toga osnovano sumnjamo da prilikom njihovog postavljanja nije bio odlučujući faktor njihova sposobnost nego stranačka pripadnost.
Druga činjenica koja ide u prilog tvrdnji da lokalna vlast u Paraćinu na čelna mesta u opštini postavlja ljude po partijskom “ključu” je i nedavna konferencija odborničke grupe Zdrava priča, na kojoj je šef te odborničke grupe Ivan Stojanović javno priznao da je doneta politička odluka vladajuće većine “da njima kao organizaciji pripadnu SC Borac i ustanova kulture pozorište Paraćin”. Zbog ovog ali i ostalih slučajeva trgovine uticajem i zloupotreba službenog položaja od strane onih koji sprovode lokalnu vlast u Paraćinu podnećemo krivične prijave protiv odgovornih lica. Napominjemo protiv odgovornih a ne protiv NN lica jer smo se u proteklih 18 meseci, koliko funkcioniše povereništvo, bavili prikupljanjem dokaza i saznanja o svim kriminalnim radnjama lokalnih vlastodržaca na čelu sa Demokratskom strankom.