SVILAJNAC- Za godinu dana uspeli smo da uradimo velike stvari u Svilajncu, u svim sferama društva smo napredovali krupnim koracima, ocenio je predsednik opštine Predrag Milanović na Svečanoj akademiji povodom Dana opštine Svilajnac.

Nagrađeni učenici

-Sa još jednom velikom svetskom  kompanijom završili smo pregovore o izgradnji fabrike. Reč je o Aristonu iz Italije koji je doneo odluku da investira u Svilajncu. Sledeće godine gledaćemo radnike koji rade u pogonima Aristona, rekao je Milanović.

Pored toga, opština Svilajnac je uputila ponudu za kupovinu zgrade bivše banke za potrebe Stanice policije. Očekuje se da policija sledeće godine dobije nove prostorije zahvaljući budžetu opštine Svilajnac. Problem datira iz 1956. godine i biće rešen.

-Pokrenuli smo projekat navodnjavanja na površini od 3.000 hektara i mislim da ćemo biti među nekoliko opština koje rade na ovakvim projektima. Planiramo otvaranje još fabrika, kao i da prijatelje iz Kine ubedimo da izgrade mlekaru, proširimo pogone i otvorimo nove. Bez privrede nema posla, nema prihoda i poreza. Za dve godine planiramo završetak vodosnabdevanja, unapređenje kanalizacije, obnovu svih škola kao što smo to uradili sa zdravstvnim ustanovama. Mislim da će 2020. godine Svilajnac biti spreman da uđe u Evropsku uniju imajući u vidu ispunjenje standarda života građana. Naš doprinos je u tom smislu dat, istakao je Milanović.