ĆUPRIJA- U Muzeju Horeum Margi-Ravno u Ćupriji večeras je dodeljena nagrada ,,Matiću u čast” Dragani Vasović iz Kragujevca za sliku ,,I neki novi svemir ponovo nas stvori”.  Posebno priznanje pripalo je Mileni Stanisavljević i Pohvala Nemanji Jovanoviću. Likovna izložba je održana u okviru 37. Matićevih dana, koji su počeli danas.

– Kao mala boravila sam često u Ćupriji, tako da me vezuju lepe uspomene. Na neverovatan način, neki gospodnji putevi nas dovode na neke konkurse i tu se nalazi pozitivna energija. Tema je urađena nadrealsitički što vezuje za Matića, koji je bio i slikar, pesnik, filozof. Sada je sve popularniji, živeo u vremenu kada je bio neshvaćen. Tema je vazana za čoveka i njegov značaj u svemiru. Velika serija od tridesetak dela, dok su ovde izložene dve, kazala je Dragana Vasović.

Izložba ima 30 radova od 24 umetnika i predstavlja presek savremenog stvaralaštva ovog dela Evrope.

– Ovo je 5. Internacionala izložba likovnih radova ,,Matiću u čast”. Izložba predstavlja presek srpske umetničke scene, a tu su i radovi umetnika iz Bugarske i Makedonije. Reč je o radovima umetnika mlade generacije, koji će tek svoje stvaralaštvo predstaviti, rekao je direktor muzeja Novak Novaković.

Izložba će biti otvorena do 20. septembra.