Predsednik opštine Čajetina, Milan Stamatović i zamenik predsednika, Arsen Đurić, posetili su košarkaše atinskog AEK-a, koji se na Zlatiboru pripremaju za predstojeću sezonu.
Čelnici opštine uručili su gostima iz Grčke poklone, poželevši im sreću u daljim izazovima, a društvo im je pravio i Dragan Šakota, čovek pod čijim vođstvom je AEK prethodne sezone osvojio grčki Kup i FIBA Ligu šampiona. Tim je u međuvremenu pretrpeo značajne igračke promene, ali i promene na klupi.

Milan Stamatović

-U ime Opštine Čajetina poželeo bih vam dobrodošlicu, kao i prijatan boravak i uspešne treninge. Ovo je najpoznatiji turistički centar u Srbiji, a kroz poklone kompanije „Zlatiborac“ uverićete se i da smo dobri proizvođači tradicionalne, zdrave hrane. Sve ekipe koje su ovde boravile na pripremama su osvajale svoja nacionalna prvenstva ili međunarodna takmičenja. Iz Grčke nam je dolazio Olimpijakos, kao i ruski CSKA, tako da i vama želimo mnogo uspeha u daljim takmičenjima – izjavio je predsednik Opštine Čajetina.

AEK je nedavno odigrao pripremnu utakmicu sa ekipom Zlatibora i slavio sa 82-77.

Sada je na mestu trenera italijanski stručnjak, Luka Banki, s kojim smo razgovarali o očekivanjima kluba u novoj takmičarskoj sezoni.
-Prvi utisci o Zlatiboru su veoma pozitivni, stigli smo skoro, na početku  smo priprema, tek smo u uvodnoj fazi. Sezona pred nama će biti veoma izazovna, pre svega po pitanju igračkih i trenerskih promena. Prethodna sezona je bila jedna od najuspešnijih u istoriji tima, tako da je sadašnji cilj početi novu eru. Već smo igrali kontrolni meč sa KK Zlatibor, odavde ćemo u Beograd, gde ćemo igrati s Mega Leksom i Crvenom Zvezdom, a posle toga idemo nazad u Atinu. Te utakmice će nam dati mnogo jasniju sliku o našim mogućnostima – izjavio je Banki.

FOTO NIKIĆ