JAGODINA- Advokatska komora iz Kragujevca organizovala je danas protest advokata ispred PU Jagodina zahtevajući hapšenje ubica i nalogodavaca ubistva njihovog kolege Nemanje Stojanovića (27). Danas se navršilo godinu dana od ubistva mladog advokata. On je likvidiran sa četiri hica ispred zgrade u kojoj je stanovao.

– Mi smo ogorčeni na PU Jagodina. Okupili smo se da protestujemo i da načelniku i operativi kažemo da hitno reše ovaj slučaj. Godinu dana ne preduzima ništa, niti rade. Bruka je da se ovolika ubistva ne razreše, rekao je predsednik Advokatske komore Kragujevac Zvonko Marković.

Nemanjin otac Miroslav obratio se kolegama pročitavši poruku koleginice iz Trestenika i pismom patrijarha SPC Irineja.

-Moj sin je bio primer svakome, trebao je da bude jedan od najvećih advokata. Vodio je preko 100 predmeta i završio, kao advokatski pripravnik.   Nisam zadovoljan radom policije, više puta su mi govorili da je prioritet ubistvo Nemanje,da ima dokaza, da ima nalogodavca, ali ja ne znam ko su nalogodavac i  izvršilac. Mislim da oni znaju. Moj sin nikada nije imao sukobe, kao i ni moja proodica. Sem što policija ima dokaze da je Nemanja greškom ubijen, siguran sam da znaju i ko su nogodavac i izvršilac, rekao je otac pokojnog Nemanje.

On je najavio da će se obratiti svim advokatskim asocijacijama u Evropi.