Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Jagodini, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu, Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije, uhapsili su S. M. (1973) iz Paraćina, odgovorno lice privrednog društva „AMG“, zbog postojanja osnova sumnje da  je izvršila krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica.

Zbog istog krivičnog dela raspisana je potraga za G. M. (1968), odgovornim licem preduzeća „Izvor“ iz Paraćina.

On se sumnjiči da je podizao novac sa računa preduzeća “Izvor” na ime isplata otpremnina radnika, a zatim novac uplaćivao na račun „AMG-a“ u vlasništvu njegove supruge  S.M., umesto da ga isplati radnicima.

Postoje osnovi sumnje da je G.M. na ovaj način pribavio protivpravnu imovinsku korist privrednom društvu „AMG“ u iznosu od oko 1.250.000 dinara, a na štetu radnika preduzeća “Izvor“.

Krivične prijave u redovnom postupku za saizvršilaštvo u ovom krivičnom delu biće podnete  i protiv četrdesetogodišnje žene, koja je  odgovorno lice računovodstva u preduzeću “Izvor” zbog sumnje da je u poslovnim knjigama evidentirala navedene transakcije kao isplate otpremnina, kao i pedesetšestogodišnje radnice koja je izvršila isplate navedenog novca.