ČAJETINA- Možda stvarno Nebojša Stefanović nije obavešten, jer je tada bio premlad, da je Slavko Đuruvija ubijen u vreme ministrovanja Aleksandra Vučića 1999. godine, ali zato sadašnji ministar unutrašnjih dela i potpredsednik Vlade Srbije savršeno dobro zna ko je naručio i platio Željku Mitroviću crtanje i besomučno zumiranje mete na čelu pokojnom Oliveru Ivanoviću u programima TV Pink, neposredno uoči Oliverovog javnog pogubljenja, usred bela dana, usred (srpske) Severne Mitrovice – izjavio je predsednik Inicijativnog odbora Zdrave Srbije (ZS) Milan Stamatović, povodom Stefanovićevog ponovnog bestidnog bežanja od odgovora na pitanje koje ZS postavlja već devet meseci.

– Dakle, ministre: Možda ste prečuli, ali odgovorno lice TV “Most” iz Zvečana je već javno odgovorilo da je nalog za emitovanje istog TV spota stigao iz parapolitičkog krila Vučićeve i Vaše Srpske napredne stranke, tj. iz Vaše i Vučićeve “Srpske liste”. A to je, pre neki dan, indirektno priznala i sama “(Anti)Srpska lista”… Samo Vi, kao najviši komandant naprednjačke armade i vaš najvažniji vojnik Željko Mitrović, još odbijate da saopštite ono na šta Vas, potpredsedniče vlade i doktore nauka, obavezuju zakoni ove zemlje! – rekao je Stamatović, podsećajući Stefanovića da član 11 Zakona o oglašavanju obavezuje emitera da obelodani precizne podatke o proizvođaču oglasne poruke i kupcu oglasnog prostora, a da se, zbog kršenja ovih zakonskih odredbi, pravnom licu i odgovornom licu tog medija,  izriče i zaštitna mera zabrane obavljanja delatnosti u periodu od šest meseci do godinu dana.

Imajući u vidu višak adrenalina sa kojim je čak i sam Vučić, ničim izazvan, iz dalekog Kazahstana, hvalio i u nebesa dizao Mitrovićev propagandni “Imaginarijum Srbija”, Stamatović pretpostavlja da i dalje važi “naprednjačka omerta”, pošto je, više nego očigledno, bivši šef propagande JUL-a Željko Mitrović ostao poslednji bastion odbrane veleizdajničkog režima Aleksandra Vučića.