ĆUPRIJA- Neka rezultati i dela govore o našem radu, to je moj moto. Važan je tim saradnika, koji sprovode planove, postižu rezultate i olakšavaju građanima život, svakodnevno prisustvo u javnosti je manje značajno, rekao u intervjuu povodom Dana opštine Ćuprija predsednik te optšine Ninoslav Erić.

-Svaka godina od 2013. je godina u kojoj ulažemo više napora i Ćuprija se razvija sve više i više, nadam se da ćemo imati, u godinama koje dolaze, adekvatan razvoj grada. Postavili smo temelje, znamo kako je Ćuprija izgledala u prethodnom periodu, znamo kako i danas izgleda, a imamo i viziju za budućnost, dodaje on.

Ćuprija je u proteklim godinama počela da koristi svoje prednosti, što se odrazilo na razvoj i planove za budućnost.

– Siguran sam u to i mislim da su i građani svesni da je Ćuprija u prethodnom periodu bila skrajnuta. Ćuprija se nije razvijala, grad bez budućnosti. Danas imamo dugačiju sliku Ćuprije, a naravno imaćemo u godinama koje dolaze grad u centralnoj Srbije, lep za život sa jakom privredom i grad koji razvija kulturu i sport, sve što je potrebno za društveni život, ističe  Erić.

Građani, njihove želje, ideje i planovi, su na prvom mestu aktulenog rukovodstva.

– Najveći problemi su zapošljavanje, ali moram da kažem da kada tražimo radnike za popunu nekih radnih mesta određenim ljudima to ne odgovara. Moramo da budemo svesni da ono što sada radimo to će da bude podloga za budućnost. Trenutno su dve kompanije investirale, privreda je živ organizam, želimo dvadeset dve kompanije, želimo da povećamo tržište rada, jer povećanjem traženje za radnom snagom doćićemo do toga da zarade rastu na gore. Ideja je da pređemo na grane koje su više ekonomski isplativije proizvođačima, a sa druge strane obezbeđuju više zarade, kaže Erić.

Privreda je u vrhu prioriteta lokalne samouprave. Strane kompanije investiraju u Ćupriji i stvaraju se uslovi za nove investicije.

– Ima onih koji neće rade, ali to je zanemarljivo, oni neće da rade čitavog života. Ljudi s podrodicama koji žele da rade oni će se zaposliti. Turska i kineska investicija u industriji, Turci su pokrenuli proizvodnju govoda u Dobričevu, Rojal De Heus u novembru radi reparaciju proizvodnih sistema u Komponenti i očekuje se da počne proizvodnju. Tu je Ravanica koja je dobila novog vlasnika Medelu, zaključuje Erić.