ĆUPRIJA- Pobednik 73. Ulične trke u Ćupriji je Elzan Bibić – Novi Pazar, drugi je Nelson Cherotich – Kenija i treći Ivo Bavabanov – Bugarska.Nagrade pobednicima uručili su predsednik opštine Ćuprija Ninoslav Erić i legenda srpske atletike Dane Korica.

– 73. Ulična trka i ova godina je specifična jer završavamo celokupnu konstrukciju za izgradnju atletskog centra u Ćupriji. Očekujemo za 20. dana da potpišemo ugovor za izgranju atletske dvorane. Ćuprija postaje centar atletike, to je san svih atletičara. Očekujem da u avgustu sledeće godine otvorimo stadion, najavio predsednik opštine Ćuprija Ninoslav Erić, koji je uručio Klučeve Ćuprije Slobodanu Brankoviću.

Posle Vere Nikolić, Dragana Zdravkovića i Snežane Pajkić, Ćuprija je dobila još jednog šampiona Slobodna Brankovića, koji je prošle godine proglašen za Počasnog građanina, ali nije mogao da primi priznanje, pa je Erić iskoristio priliku da mu sada uruči.

– Hvala, nikada do sada nisam ovako nagrađen, hvala Ćupriji. Jedino što mogu da obećam da ću učiniti sve da Ćuprija postane veliki atletski centar  sa ozbiljnim atletskim mitingom, rekao je on.

– Ćuprija je obeleži moj život. Radujem se, mnogo mi je drago zbog nastavljanja tradicije. Stalno ću da podsećam predsednika opštine, jer je Ćuprija zaslužila atletski stadion. Ponosna sam na pola veka mog rekorda na 800 metara i mnogo sam ponosna, naglasila je Vera Nikolić.

Dragan Zdravković je rekao da u uličnim  trkama učestvuje preko 100 atletičara.

-Žao mi je što nema više publike na ulicama, ovo je najbolje organizovana ulična trka u Srbiji. Ne znam zašto je to tako. Ćuprija je grad atletike, ali ostaje to pitanje, negde grešimo trudićemo da ispravimo. Imamo šampione, goste iz inostranstva, kaže on.

Bilo je 13 trka, a počelo je od predškolskog uzrasta, koji su trčali na 150 metara, a velika borba se vodila i među starijim juniorima na 1.500 i juniorkama na 1.200 metara.