JAGODINA- Pobednici 1. Svilajnačkog polumaratona na 21 kilometar su Danijela Cvetković iz Beograda  1.34,17 i Novica  Stojanović iz Kovina 1.17,32, što se ubraja u brže trke. Pobednici u tri zadovoljstva su  Zorana Tampurić i Marko Miljković.

– Prezadovoljna sam trkom i organizacijom. Htela sam da postignem što bolje vreme na prvom polumaratonu i jako sam se umorila, posebno u poslednjem krugu. Bilo je puno publike na stazi, bodrili su nas, poneću lepe utiske iz Svilajnca, kazala  je Danijela Cvetković.

– Pored toga, što je ovo druga trka u Srbiji koja je besplatna za trkače, svaka čast na organizaciji. Postigao sam  lični rekord jer je predhodni bio 1.18,48. Staza je odlična, brza, bilo nam je toplo u poslednjem krugu, ali kada se pobedi sve je u redu, rekao je Stojanović.

Na 1. Svilajnačkom maratonu učestvovalo je 600 trkača, 400 u polumaratonu  i 200 u trci zadovoljstva.

– Pokazali smo da kao grad možemo da radimo velike stvari, a ovo je veliko i za republiku, jer se Svilajnca upisao u mapu polumaratona, a ja se nadam ubuduće i maratona. Ponosan sam zato što smo ugostili ovakav broj trkača i posetilaca, besprekornom organizacijom, velikim brojem trkača je iz Svilajnca, zahvalan sam ljudima koji su pokrenuli ovu inicijativu, kaže predsenik opštine Predrag Milanović.

Pored velikog broja manifestacija, Svilajnac je ove jeseni pokrenuo Konjički sabor i Polumaraton.

-O Svilajncu se lepo priča, nije baš bilo uvek tako, nekada smo služili za podsmeh u ostatku Srbije. Sada se ozbiljno računa na nas, dešavaju se manifestacije nacionalnog ranga. Veterani Zvezde su anredni gosti Svilajnca. Završavamo rekonstrukciju sportske hale, postavljamo novi pod i stvramo uslove za postojeće i nove sportove, zaključio je Milanović.

Pobednici po kategorijama su 40-50 Bojan Kostić i Danijela Cvetković, 50-60 Saša Antić i Vera Velimirović i 60+ Radovan Dačić.