REKOVAC- Oktobarske Plakete opštine Rekovac za zasluge u razvoju, povodom 17. oktobra Dana te opštine, dodeljene su ministarstvima za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, sporta, pravde, državne uprave i bez portfelja, kao i preduzeću JP Putevi Srbije. Diplome i zahvalnice uz novčani deo pripale su učenicima, nastavnicima studentima, sportistima, Kancelariji za mlade i poljoprivrednicima.

– U narednoj godini očekuje nas rekonstrukcija vodovodne mreže u Rekovcu u dužini od 15 kilometara. Reč je o kapitalnoj investiciji. Sledi nam rekonstrukcija Doma zdravlja, Karađorđeve ulice, izgradnja šetališta pored reke Dulenke, rekonstrukciju Doma kulture finansira EU. Naredni Dan opštine obeležićemo u drugačijem ambijentu u gradu i Domu kulture. Očekujemo nastavak i završetak kanalizacione mreže, kao i izgradnju novog mosta preko Dulenke, istakao je predsednik opštine dr Aleksandar Đođrević.

Cilj ovih mera je zaustavljenje odliva mladih, povećanje broja dece, otvaranje novih radnih mesta.

– Za to je potrebno jedinstvo. Oslanjamo se  na pomoć Vlade Srbije i predsednika Srbije. Veliku podršku imamo u JP Putevi Srbije. Očekuje nas stabilizacija budžeta, jer završavamo sa isplatom kredita. Dolaze  bolji dani za Rekovac i Levčane, rekao je dr Đorđević.

Predsednik SO Goran Đorđević podsetio je da je Rekovac 17. oktobra pre 74 godine oslobođen od okupatora.

– Od prošlosti se ne živi, vremena nisu laka, opterećena su mnogim iskušenjima i izazovima. Odgovornost je na nama da stvorimo budućnost za generacije koje dolaze. Imamo dva bisera Levačku zemlju i turizam, kao i čestite i radne ljude, rekao je Đorđević.

Svečanoj sednici prisustvovali su ambasador Palestine Muhamed Nabhan, kao i počasni konzul te zemlje Talal Elzik, načelnik opštine Brod Ilija Jovičić i zamenik Miloš Stanišić, državni sekretar Ivan Karić, predsednici opština Varvarin, Batočina, Lapovo, Knić, Rača, Topola, Petrovac i Ražanj, kao i predstavnici Paraćina, Svilajnca, Trgovišta i Despotovca.