SVILAJNAC- Domu zdravlja „Svilajnac“ danas je uručen automobil Fiat Punto, koji je poklon opštine Svilajnac za unapređenje usluga i zdavstvene zaštite, a čija je vrednost oko 1,172,000 dinara.  Autmobil je uručio predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović, koji je ovom prilikom istakao da opština Svilajnac , ne samo da podržava, nego i finansira Dom zdravlja.

Foto Miša Nikolić

„ Svake godine oko 30 miliona dinara iznose subvencije ovoj ustanovi kako bi ona mogla da radi i funkcioniše. To znači i da se oko 30 radnika Doma zdravlja finansira iz opštinskog budžeta. Osim toga, svi zdravstveni objekti na teritoriji  opštine Svilajnac su kompletno rekonstruisani, Dom zdravlja Svilajnac i ambulante u selima Sedlare, Kušiljevo i Vojska. Ove rekonstrukcije rađene su u saradnji sa Kancelarijom za upravljanje javnim ulaganjima, koja je uložila oko 240 miliona dinara, dok je opština Svilajnac u rekonstrukciju i opremanje ovih objekata uložila oko 40 miliona dinara i to su bili kapitalni projekti. Opština Svilajnac poklonila je pre dve godine i jedno sanitetsko vozilo Domu zdravlja, a u planu je da naredne godine doniramo još jedno sanitetsko vozilo, kako bismo nivo zdravstvenih usluga i zaštite podigli na najviši nivo“ – izjavio je Milanović i dodao da je u oblasti zdravstva opština Svilajnac upešno rešila i problem dugovanja gradskih apoteka, tako što ih je dala u zakup, a od dela zakupa plaćenog unapred ova ustanova izmirila je dugovanja prema farmaceutskim dobavljačima, a održana je i kompletna mreža apoteka na teritoriji cele opštine, uključujući i seoska područja.

Direktorka Doma zdravlja „Svilajnac“ dr Vera Branisavljević kaže da će automobil koristiti služba kućnog lečenja:

„Automobil će koristiti zaposlenima u Domu zdravlja, ali i pacijentima jer će sada, nakon 30 godina postojanja službe kućnog lečenja, biti lakše, brže i bezbednije da naša služba dođe do korisnika.“ – izjavila je ona.