ĆUPRIJA- Dan otvorenih vrata u Domu ,,Srećno” u Ćupriji organizovan je prvi put, a gosti su bili direktori i profesori osnovnih i srednjih škola.

– Podstaknuti smo bili time da proširimo saradnju sa školama, jer se do sada svodilo na našu inicijativu. Vaspitači su psoećivali škole i raspitivali se o učenicima, ali mli broj profesora je dolazio da vidi kako deva žive. Ovo je prilika da otvorimo vrata i za sve zainteresovane, ističe direktorka doma Tanja Milojević.

Učenici su iz Zaječara, Niša, Bora, Medveđe, Aleksinca, Ćićevca, Varvarina, a najviše je iz Despotovca, Paraćina i Jagodine.

– Standard i boravak učenika u domu je na najvišem nivou. Svi se trudimo da u svim segmentima radimo na unapređenju, ishrana i smeštaj, a prvenstveno vaspitnog rada. Tu su naši uspesi na najvišen nivou. Prošle godine nismo imali učenike sa negativnim ocenama,a 4,51 je prosečna ocena 103 učenika. To je vanredan uspeh. Discipilina je na visokom nivou, nismo imali ni jedan disciplinski postupak. Radimo sa decom. Animirali smo decu da rade u sekcijama tokom cele godine, rezultati na Domijadama su posledica toga, kaže Tanja Milojević.