BEOGRAD-Povernik manastira Hilandar za Grčku i ostale države Evrope Miloš Stojković predložio je Dijanu Hrkalović za Spomenicu svetogorskog manastira Hilandar zbog velikog doprinosa u akciji obezbeđivanja preko 500 novogodišnjih paketića ugroženoj deci sa Kosova i Metohije i Srbije.

– Gospođa Dijana Hrkalović redovno učestvuje u akcijama manastira Hilandar i sada je dala veliki doprinos, rekao bih najveći, zato sam je predložio za Spomenicu manastira Hilandar. Hvala gospođi Hrkalović na divnom gestu i to bi trebalo da slede svi ostali ljudi u Srbiji, koji se bave javnim poslom a pritom su humani, žele da pomognu i stanu uz svetosavske vrednosti, najavio je Stojković.

Obezbeđeno je preko 500 novogodišnjih paketića za ugroženu decu sa Kosova i Metohije i Srbije po blagoslovu manastira Hilandar.

-Reč je o tradicionalnoj akciji koja počinje 20. decembra na KIM za porodice koje nisu pravoslavne vere a lojalne su državi Srbiji, odnosno Gorancima, Romima i ostalima,  dok ćemo za Božić deliti paketiće raseljenima, socijalno ugroženim i višečlanim pravoslavnim vernicima. Manastir Hilandar stoji iza cele akcije, a ličnim svojim doprinosom pomogla je velika  žena, koja je uvek na srpskom, svetosavskom putu i mnogo puta do sada pokazala da je odana svetosavskom predanju i istinskim srpskim vrednostima, pomaže Srbiji gde god joj je potrebno, a reč je o gospođi Dijani Hrkalović. Ona je divna Srpkinja i prijatelj HiIandara, kazao je Stojković.