PARAĆIN- Na Bazaru medicine održanom u Tehnološkoj školi u Paraćinu  svoje obrazovne profile predstavile su Srednja medicinska i Visoka medicinska škola strukovnih studija iz Ćuprije. Bazar je održan u skladu sa sporazumom o saradnji koji su ove škole potpisale prošle godine, a na štandovima su đaci i studenti demonstrirali tehnike masaže, prve pomoći, povijanje beba, merenje krvnog pritiska i predstavili vitaminske i kozmetičke proizvode koje su sami napravili.

Direktori ovih škola, osnivači Unije VMŠSS Ćuprija i srednjih škola Pomoravskog okruga, dr sci. med. Hristos Aleksopulos, Zorica Marinković i Dejan Nešić složili su se da timski rad garantuje uspeh, pokazavši da mladi zaista žele da nauče i da se osposobe da samostalno rade.Bazar koji se održava već nekoliko gdina za redom je važna aktivnost koja ne promoviše samo profile nego i njihova znanja i veštine koje su stekli u školi.

Visoka medicinska škola strukovnih studija Ćuprija biće domaćin bazara 2019. godine, a članice Unije nastoje da ovakav vid okupljanja preraste u tradiciju pozivajući ostale ustanove koje se bave obrazovanjem i socijalnim radom da se pridruže.