DESPOTOVAC- Predsednik opštine Despotovac Nikola Nikolić izjavio je da će do kraja naredne godine biti realizovane investicije vredne 6 miliona evra. Despotovac je među deset opština u Srbiji po visini investicija koje finansira Kancelarija za javna ulaganja.

– Radovi odlično nareduju, svi smo prezadovoljni. Vladina komisija je izvršila kontrolu i konstatovala da se radovi obavljaju prema planu. Radimo dobre stvari za građane, imamo i sreće, ističe Nikolić.

Reč je o rekonstrukciji objekata Doma zdravlja, Tehničke škole i Centra za kuluturu, kao i izgradnji Toplane na biomasu i zatvorenog bazena sa salom za sport.

– Despotovac je unazad decenijama zapušten, izgubili smo korak u rekonstrukcijama putne i komunalne infrastrukture. Trudimo se da uradimo kvalitetno projekte i promenimo izgled Despotovca. Već 2019. biće završeno mnogo toga, a za nekoliko godina građani će videti potpuno drugačiji Despotovac. Moderan grad sa svim uslovima za život i mogućnostima za dalji razvoj. Nalazimo na teškom putu, period iza nas je izuzetno težak. Mislim da smo počeli da radimo jedan deo najbitnijih stvari i to će uticati na dalje podizanje rejtinga opštine, kaže Nikolić.

Manifestacija Just out je najviše zaslužna za podizanje rejtinga Despotovca i reč je o indirektnom uspehu, koji je omogućio približavanje opštine samom vrhu države.

– Posle Egzita i Guče, Just out je treća manifestacija u Srbiji. Velika manifestacija, od velike važnosti. U budžetu su predviđena sredstva za 5. Just out, najavljuje Nikolić.

Predsednik SO Despotovac dr Zlatko Marjanović podsetio je da jer reč o realizaciji kapitalnih investicija.

-Očekujem da završimo sve što trenutno radimo i još mnogo toga ćemo započeti u 2019. Bilo je jako teško na početku, ali imali smo cilj i polako ga ostvarujemo. Najavili smo rekonstrukciju sale Centara za kulturu, natkrivanje pijace, najmanje dve kapitalne investicije, a u ovom trenutku je mnogo više. Opravdali smo poverenje, građani su to prepoznali i dali nam podršku. Sve se sklopilo u korist građana, zaključio je dr Marjanović