JAGODINA- Nekoliko hiljada građana Jagodine bili su gosti tradicionalnog novogodišnjeg koltel koji organizuje predsednik Skupštine grada Dragan Marković Palma. Od zvanica tu su bili ministri Ivica Dačić i Aleksandar Antić, a sve prisutne uvesljavao je Dragan Kojić Keba. Kao što dolikuje domaćinu do ića i pića  ničega nije manjkalo.

– Do 14. januara biće postavljen veliki spomenik Jovanči Miciću na ulazu u Jagodinu iz pravca Ćuprije. Naše delegacije obišle su više država i ostvarili broje kontakte. Studenti će 4. i 5. marta boraviti u Beču, u Paraliju vodimo 800 građana.  Obezbedili smo sredstva od donatora, ove godine 380 miliona dinara, a 2019. obezbedili smo 400 miliona od donatora, najavio je Marković.

On je najavio da će od februara svi građani će imati mogućnost besplatnog prevoza, 1. septembra biće otvoren zatvoreni bazen i nova bioskopska sala sa 200 mesta.

-Štedimo novac i dajemo građanima. Od ušteda na nadoknade članovima veća i komisija, odboničkim dodacima i  komunalnoj policiji ostvareno je 58 miliona dinara. Jagodina je jedini grad u Srbiji gde na koktel dođu obični ljudi, tu su poljiprivrednici, penzineri, studenti… Dačić, Antić i ja smo obični ljudi i funkcije nas nisu promenile, nikada nećemo motići od vas i nikada nećemo prestati da brinemo o vama, poručio je Marković građanima.

DAČIĆ JAGODINAC, PO BABINOJ LINIJI

,,Mogu samo da izrazim zahvalnost Markoviću što organizuje ovakve skupove dugo godina unazad i što svaki put ima sve više da kaže o tome šta je uradio i šta će uraditi”, rekao je Dačić.

,,Ja nisam iz Jagodine, ali moja žena je iz Medojevca. Što bi reko Radoš Bajić ,,po babnoj linije”.  Dobila je neko nasledstvo, nije loše, pa ćemo videti da nešto  napravimo, najavio je Dačić.