ČAJETINA- Derbi 15. kola Košarkaške lige Srbije između domaćeg Zlatibora i čačanskog Borca u nedelju 30. decembra 17  časova u dvorani Vai Tai osim takmičarskog imaće i humanitarni karakter. Naime, uprava kluba odlučila je da se ulaz na utakmicu ne plaća, već da posetioci donesu poklone za korisnike Dnevnog boravka za decu i mlade sa smetnjama u razvoju „Zračak“.
Navijači Zlatibora i ljubitelji košarke pred utakmicu mogu doneti slatkiše ili slične simbolične poklone koji će biti uručeni deci iz Zračka povodom Nove godine.
Čajetinski klub će ovom akcijom upotpuniti praznično raspoloženje u utakmici sa bratskim klubom iz Čačka predvođenog reprezentativcem Ilijom Đokovićem, Markom Marinovićem, Radovanom Đokovićem.
Borac na Zlatibor dolazi kao lider KLS-a i učinkom od 12 pobeda i jednog poraza. U prvom delu prvenstva u Čačku domaći su pobedili rezultatom 86:78. Prethodne sezone, na utakmicama ovih timova u KLS-u i Superligi, Zlatibor je slavio oba puta kao domaćin u dvorani Vai Tai, pa čuveni čačanski ABA2 ligaš još uvek nije slavio u takmičarskim utakmicama na Zlatiboru.
Izabranici Vanje Guše trenutno imaju skor 8/6 na petom mestu i ukoliko pobede Borac približili bi se vrhu tabele. Sledeći meč Smolović, Marojević, Bjelica i ostali članovi Zlatibora odigraće 12. januara 2019. godine protiv Metalca u Valjev