SVILAJNAC- Na Novogodišnjem koktelu koji opština Svilajnac organizuje za privrednike sinoć se okupilo više stotina privrednika iz te opštine. Predrag Milanović, predsednik opštine Svilajnac, ocenio je da je godina za nama bila najuspešnija u protekloj deceniji.

-Svi zajedno smo uradili ove godine velike stvari za Svilajnac i mislim da je Svilajnac sada konkurent ne samo u Srbiji, nego u regionu, jer ne znam ni jedan grad veličine Svilajnca koji ima 15 miliona evra investicija. Očekuju nas i nove investicije, što znači i nova radna mesta, a od sledeće godine očekujem da se povećaju plate, izjavio je Milanović i poželeo mnogo poslovnih uspeha, zdravlja i sreće u narednoj godini, te najavio otvaranje fabrike itlijanske kompnije Ariston, kao i još dva industrijska pogona.

Predsednik SO Svilajnac Vladan Rajković istakao je da ovogodišnje investvije i broj novih radnih mest prevazilaze njegova velika očekivanja.

– Mnogo je postignuto, kao u privredi i poljoprivredi, te vanprivredi. Svako ko to može da vidi,  jer je mnogo urađeno u svim oblastima. Magična brojka od 1.000 radnih mesta sa Alfa tehnikom biće zaokružena, a to je za Svilajnac veliki broj. Stanard stanovištva je visok, rekonstruisani su zdravstveni i prosvetni objekti. Postavljen je balon na tartan stazi, a biće preseljen na zatvoreni bazen. To nam daje stimuolans da istrajemo na ovom putu i pred svih prepreka, rekao je Rajković.