SVILAJNAC- U Svilajnacu je večeras počeo turnir u futsalu u balonu površine 2.200 kvadrata, najvećem u ovom regionu. Nabavka balona koštala je oko 20 miliona dinara.

– Želim da u novom ambijentu napravite novi rezultat. Balon je vlsništvo Svilajnca i predviđen je za natkrivanje Gradskih bazena. Ove sezoen biće na trenu,a  sledeće godine u ovo vreme svi Svilajnčani moćiće da se kupaju. Nekada, kada sam bio vaših godina, ovo je bila privilegija samo glavnih gradova i velikih centra u Evriopi i na Balkanu. Svilajnac se sada upisao u sportske prestonice i može da kaže da ima veliki balon, a za nas novu halu. Ideja je da ovi tereni sa tartanom budu trajno natkriveni i već u narednom budžetu planiraćemo sredstva za nabavku još jednog balona. Želim da Svilajanc bude još bolji u sportu, rekao je na otvranju turnira predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović.

Na turniru učestvuje 36 ekipa petlići, kadeti i seniori iz svilajančkih mesnih zajednica. Nagrada za osvajače turnira je 80 hiljada dinara, ekipe ne plaćaju kotizaciju.