JAGODINA- Predsednik JS Dragan Marković Palma izjavio je večeras da Srbija treba da napravi kompromis sa kosmetskim Albancima, ,,ali ne kompromis gde bi sve izgubili sve”.

– Neki kritikuju pravljenje kompromisa, pa kompromis se pravi u porodici, biznisu, sportu… naravno da je država iznad svih nas i kompromis će, siguran sam, biti veoma koristna za građane Srbije. I da jednostavno rešimo taj problem, a da nikada ne zaboravimo i ne ostavimo Srbe na KIM. I dalje ćemo im pomagati i boriti se da njihova bezbednost bude na visokom nivou. Verujte da mi koji se bavimo politikom i moramo neku odluku da donesemo,a ta odluka će biti korisna za građane Srbije, rekao je Marković.

On je istakao da kosovski Albanci imaju mentore koji im govore šta treba da rade i sve što su potpisali sa Srbijom da ne važi.

– Vidite da su Albanci danas u jednom gradu na KIM zabranili Srbima da idu u svoju crkvu. Nigde na svetu se ne zabranjuje dan kada neka vera ili neki običaj treba da se ispoštuje, samo tamo gde su Srbi, rekao je Marković i zahvalio se parijarhu SPC Irineju, koji, kako je rekao,  daje podršku građanima Srbije i ljudima koji vode državu.

Marković je u svom rodnu selu Končarevu kod Jagodine u crkvi Svetog Jovana, čiji je ktitor, tradicionalno organizovao paljenje badnjaka. Večernje bdenje je služilo više sveštenika, a prisutvovali su predstavnici političkih partija na vlasti i privrednici.