JAGODINA- Predsednik Skupštine grada Jagodina Dragan Marković Palma jutros je, vozeći se sa građanima u javnom prevozu na liniji Rajkinac-Jagodina, izjavio je da je taj grad odlukom o besplatnom autobuskom prevozu omogućio povećanje zarada radnika. Markovići je objašnjavao blagodeti bespaltno prevoza ,,građani na selu, na ovaj način, više neće biti uskraćeni da dođu u grad i završe poslove, deca će moći da odu do grada i klizaju, izađu u šetnju, stariji pijačnim danom da obiđu pijacu i rođake”.

– Ukoliko poslodavci radnicima, koji koriste javni prevoz, uskrate dosadašnju novčanu nadoknadu, neka se jave u Gradsku upravu i mi ćemo zamoliti njihove nadređene da im ne uskraćuju to pravo. Grad je na ovaj način omogućio povećanje zarada radnika, ali i da više para ostaje u porodičnim budžetima, jer je sa besplatnim prevozom ta cifra do 15.000 mesečno. Što se tiče javnih preduzeća i prosvete, grad će isplaćivati zaposlenima nadoknadu, pričao je Marković građanima koji su bili u autobusu.

Marković je na svakoj stanici spremno dočekivao građane, koji su bili veoma iznenađeni što ga vide u autobusu. Uz obavezna ponavljanja benefita koji im grad omogućuje, građani su sa Markovićem ćaskali govoto sat vremena i o običnim porodičnim tema. Vozio sam se sa građanima u javnom prevozu na kompletnoj relaciji do dvadesetak kilometara.

– Hteo sam da se uverim u kvalitet prevoza i da li se poštuje satnica polaska. Rekao sam građanima da ukoliko se dogodi da autobus kasni, sledećeg dana  će vlasnik autoprevoznog preduzeća za sve putnike obezbediti po sendvič, rekao je Marković u šali i dodao ,,pre pet ili šest godina poslednji put sam se vozio javim prevozom. I tada su građani bili iznenađeni. Video sam ljude koje sam ranije družio, lepo smo se ispričali.”

On je najavio da će grad Jagodina 4. mart organizovati putovanje za 850 studenata u Beč, a u krajem maja, početkom juna 1.000 građana u Paraliju. Osnovci i srednjoškolci tradicionalno letuju na moru.