JAGODINA- Šesti protest i šetnja građana Jagodine #1od5 miliona održan je večeras. U centru grada građanima se obratila potpredsednica Nove stranke dr Mira Petrović, a ispred Skupštine grada organizatori su najavili da će radikalizovati protest ukoliko ne dobiju odgovore na pitanja koja postavljaju.

–  Neprihvatanje dijaloga, argumenata i suprotstavljenih mišljenja je potvrda krize parlamentarizma i odustva svesti o javnom interesu. Stanje u državi je poraz mnogih od nas, dosta toga nije kako bi trebalo da bude. Etika ustupa mesto nemoralu, društvo je apatično, podeljeno i izjedeno korupcijom. Neistomišljenici se tretiraju kao neoprijatelji, sntitucije su slabe, medijski mrak otežava put do istine. Oni bi hteli da ćutimo, da se pomirimo sudbinom, da slušamo laž koja postaje istina, a onda ponovo postaje laž. Dok je mraka biće i svanuća, ono što je bilo daleko približilo se, vreme je isteko. Nije hrabar onaj  ko se nikad nije uplašio, već onaj ko je strah pobedio. Cilj je država u kojoj će svako da radi svoj posao i pristojno da živi od svog rada, ne razmišljajući ko je u kojoj partiji i ko je čiji rođak, kazala je dr Petrović.

Građani su se zatim uputili u protestnu šetnju i zastali ispred RTS i Skupštine grada. Večeras su održani protesti građana u Despotovcu i Ćupriji.