JAGODINA- Kik bokser “Palminih tigrova” iz Jagodine Aleksandar Konovalov odbranio je večeras titulu profesionalnog prvaka sveta u disciplini lou kik u kategoriji do 64,5kg pobedivši, prekidom u prvoj rundi, posle dva nokauta, Jonuta Atodiresea iz Rumunije.

Šampionski pojas Konovalovu je uručio Vladimir Vilev iz Bugarske, dvostruki prvak sveta u kik boksu i poslanik u Bugarskoj.

Pre centralne borbe večeri održana je i borba u profesionalnom boksu u kruzer kategoriji do 90,7kg. Veljko Ražnatović pobedio je Francuza Isosa Monda odlukom sudija 60:54.

Glavnom meču prethodile su četiri uvodne borbe Palminih tigrova i Vojvodine. U kategoriji do 60kg u disciplini K1 Danijel Memedovski (Palmini tigrovi) jednoglasnom odlukom sudija pobedio je sa 3:0 Miroslava Mažića (Vojvodina).

U kategoriji do 63,5kg u disciplini K1 Predrag Mijajlović (Palmini tigrovi) je izgubio sa 1:2 od Nikole Vlajkova (Vojvodina).

U kategoriji do 71kg u disciplini lou kik Dušan Radović (Palmini tigrovi) pobedio je sa 3:0 Alvina Alvirovića (Vojvodina).

U kategoriji do 75kg Aleksandar Đorđević (Palmini tigrovi) pobedio je Tomislava Milića (Vojvodina) sa 3:0.

Mečeve u jagodinskoj sportskoj hali gledali su vlasnik Palminih tigrova i predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma, ministri Ivica Dačić, Aleksandar Antić i Vanja Udovičić, zatim Dragomir Karić, kao i ambasadori i predstavnici ambasada Palestine, Katara, Egipta, Bugarske i Rumunije.