Sajam turizma u Moskvi uspešno je počeo za predstavnike delegacije opštine Čajetina i TO Zlatibor koja na ovom sajmu u okviru štanda nacionalne turističke organizacije prezentuje ponudu zlatne planine.

Učešće na moskovskom MITT 2019. sjajna je prilika da se rusko tržište upozna sa atrakcijama, aktivnostima i vidovima turizma koje Zlatibor nudi, ali i sa ponudom ekskurzija, kao i hotela i drugih vidova smeštaja.

Prva dva dana sajma rezervisana su za poslovne posetioce, i najveće interesovanje bilo je za ponudu Zatibora u domenu sportskog, verskog i kulturnog turizma. U tom duhu, predsednik opštine Čajetina, Milan Stamatović i zamenik predsednika opštine Arsen Đurić, koji su u radnoj poseti na ovom sajmu, imali su niz  interesantnih i povoljnih sastanaka za turizam Zlatibora i investicije u isti na teritoriji opštine Čajetina.

Na sastanku sa Ratkom Čitakovićem, direktorom i vlasnikom R-tursa dogovoren je nastavak dugogodišnje saradnje i mogućnosti na kojima bi se moglo raditi u budućnosti. S tim u vezi, naglašena je potreba podsticanja i razvijanja sportsko-rekreativnog centra i sportske hale na Zlatiboru. Takođe, s tim u vezi, usledilo je ostvarivanje kontakta i sastanak sa Igorom Tsurankovim, upravnikom turističke agencije iz Minska. Tom prilikom, dogovoreno je da se prilikom predstojećeg sajma turizma u Minsku, u aprilu ove godine organizuje promocija turističkih potencijala i privrede Zlatibora, kao i mogućnosti investicija na teritoriji opštine Čajetina, za predstavnike asocijacije turističke privrede Belorusije.

Svoju ponudu na ovogodišnjem MITT-u Turistička organizacije Srbije, upotpunila je ponudom specijaliteta srpske kuhinje u duhu slogana “Hrana sa dušom”, čemu se i TO Zlatibor pridružila ponudom zlatiborskih specijaliteta “Zlatiborac” u duhu tradicije i ukusom zdrave prirode.