Beograd- Kompanija CRH Srbija Popovac dobitnik je ovogodišnje prestižne srpske nagrade za društveno odgovorno poslovanje i filantropiju – VIRTUS, za doprinos lokalnoj zajednici u kojoj kompanija posluje.

Šef Delegacije EU u Srbiji, Sem Fabrici uručio je nagradu generalnom direktoru CRH Srbije, Romanu Mencu, koji je ovom prilikom rekao: “Velika mi je čast da primim nagradu VIRTUS, koja je najznačajnija u oblasti društveno odgovornog poslovanja u Srbiji.

Posebno u kategoriji za doprinos lokalnoj zajednici, jer je dugoročna strategija naše kompanije suštinski orijentisana prema lokalnim zajednicama u kojima poslujemo. Više od jedne decenije   sarađujemo sa brojnim nevladinim organizacijama i ranjivim grupama iz Paraćina i Beograda.

Hvala vam što ste prepoznali ove napore i VIRTUS nagrada će biti naš dodatni motiv da nastavimo u istom pravcu, implementirajući i deleći ovu poslovnu filozofiju, posvećenost i strast, slaveći i promovišući ravnopravnost i različitost ljudi kako bismo izgradili bolje i humanije društvo za sve nas.”

Trag fondacija dvanaestu godinu za redom dodeljuje VIRTUS nagradu za filantropiju kompanijama, malim i srednjim preduzećima i pojedincima, s ciljem da se oda priznanje i javno istaknu kompanije i pojedinačni darodavci koji na strateški način podržavaju razvoj zajednica i tako daju najbolji primer drugima.

Dobitnik nagrade za doprinos na nacionalnom nivou je kompanija Banca Intesa a. a nagrada za dugoročno partnerstvo poslovnog i neprofitnog sektora pripala je kompaniji Philip Morris Operations Niš. Kompanija Bosis iz Valjeva dobitnik je nagrade u kategoriji malo i srednje preduzeće, dok je nagradu za individualni doprinos filantropiji dobio Milomir Glavčić, penzioner iz Kanade koji već sedam decenija putem donacija pomaže ljudima u Srbiji.