JAGODINA-  Posle pravosnažnosti i početka realizacije UPPR u Fabrici kablova iz Jagodine, kako objavljuju srpski, na prodaju  je ponuđena fabrika provodnika u Rekovcu po početnoj ceni od 679 hiljada evra, otvaranje ponuda je 2. aprila. Rok za podnošenje ponuda je 1. aprila, depozit iznosi pet odsto od početne cene. U tom preduzeću navode da je prodaja oglašena na osnovu odluke Izvršnog i Nadzornog odbora u saglasnosti sa UPPR i Komisijom Ministarstva privrede. Fabrika provodnika u Rekovcu ne radi više od deset godina i bila je nekoliko puta na licitaciji ali nije bilo kupaca.

Predhodno je Fabriku za proizvodnju mikroprovodnika, kablova i elektromehaničkih proizvoda “Elmos” u Jagodini i Fabriku kablovskog pribora i inženjering u Ćupriji, koje rade u sastavu Fabrike kablova u Jagodini, preuzela je država. “Elmos” i Fabrika kablovskog probora u Ćupriji proizvode za namensku industriju Srbije.

Početkom 2017. godine despotovački pogon za proizvodnju kablovskog pribora i konektora te fabrike  zedjedno sa zemljom predat je opštini Despotovac.

Reč je o hali velikih dimenzija, sa pratećim objektima, trpezarijom i kotlarnicom, na placu od 7,5 hektara, sa kompletnom infrastrukturom. ,,Kablovka” je na dobroj lokaciji što je preduslov za formiranje industrijske zone u Despotovcu. Predaja ,,Kablovke” opštini Desptovac je veoma značajna, budući da ta opština do sada nije raspolagala lokacijom koju bi mogao urediti u Indusrijsku zonu i ponuditi je potencijalnim investitorima.