ĆUPRIJA- Na Svečanoj akademiji Visoke medicinske škole strukovnih studija Ćuprija  povodom Dana studenata održana je promocija Evropske kompjuterske vozačke dozvole i potpisan je ugovor o saradnji između fondacije ECDL i VMŠSS Ćuprija. Predstavnik  fondacije gospodin Jovan Aleksić uručio je direktoru Visoke medicinske škole strukovnih studija Ćuprija, Hristosu Aleksopulosu, sertifikat Međunarodnih standarda digitalnih kompetencija.

U svom saopštenju za medije direktor Hristos Aleksopulos je istakao značaj i prednosti posedovanja ovakvog sertifikata. „U eri društva osnovanom na znanju, formalno obrazovanje više nije garant uspešne poslovne karijere. Tržište rada, uslovljeno jačanjem konkurentnosti, od svakog pojedinca zahteva konstantno usavršavanje i profesionalni razvoj, pre svega u oblasti informaciono komunikacionih tehnologija. Većina današnjih poslodavaca očekuje od potencijalnog kandidata za posao da već poseduje osnovne kompjuterske veštine. Zato smo mi odlučili da kompjuterski obrazujemo studente i zaposlene po najvišim svetskim standardima. Kompanijama i institucijama, ECDL sertifikacioni programi garantuju efikasnije korišćenje tehnologije i omogućavaju povećanje ukupne produktivnosti, brže ostvarivanje operativnih ciljeva, bolju konkurentnost na tržištu i uštedu novca i vremena, što je i osnovni razlog zašto ECDL sertifikati priznaju i traže od strane svetske poslovne zajednice. “- rekao je Aleksopulos.

Vodeće multinacionalne kompanije kao što su Koka Kola, Motorola, IBM, Harods, Ikea, i mnoge druge, kao i gotovo sve banke i države u svetu, uvele su obavezno ECDL testiranje svojih zaposlenih. ECDL sertifikat prepoznatljiv je u preko 150 zamalja sveta, a akreditacija stečena u Srbiji važi u svim drugim zemljama što nije slučaj sa ostalim sertifikatima koje izdaju škole računara koje nisu ECDL test centri.  ECDL sertifikat potvrđuje digitalne veštine u skladu sa obrazovanjem i profesionalnim opredeljenjem vlasnika sertifikata. Sertifikat je fleksibilan, tako da pojedincima i kompanijama kroz osnovni, standardni i napredni modul omogućava kreiranje profila digitalnih veština koje odgovaraju njihovim potrebama i interesovanjima.