PARAĆIN- Posle otvaranja proizvodnog pogona, globalni menadžment kompanije Rimaster, koji čine direktor iz Švedske, Poljske, Kine, Francuske, Belgije i Nemačke, održao je redovni godišnji sastanak u Paraćinu. Na sastanku su se obratili direktora kompanije i predsednik opštine Saša Paunović.

– Paraćin ima lokacijsku dozvolu za izgradnju Industrijskog parka, koji mogao da iznajmi pod komercijalnim uslovima Rimaster na osnovu njihog pisma o namerama. Taj objekat će biti dat u zakup. Dobili smo u ponedeljak saglasnost Ministarstva finansija za finansiranje tog objekta. U ovom trenkutku nema prepreka za finansiranje izgradnje tog objekta i očekujem u maju raspisivanje javne nabavke za izgradnju objekta, a sa druge davanje u zakup objekta. Raspisujemo javnu nabavku za uređenje terena na kome će se nalaziti Industrijsi park, tako da ćemo od juna imati radove na tom projektu. Ovo je prvi objekat u Srbiji koji gradi lokalna samouprava koji će biti dat u zakup pod komercijalnim uslovima i kompletne sredstva uložena u izgradnju će se vratiti kroz ispaltu zakupnine ili otkup objekta. Očekujemo da Rimaster zakupi objekat, ističe predsednik opštine Saša Punović.

Objekat je površine 4.000 kvadrata, a vrednost investicije je oko 2 miliona evra.

– Imali smo sastanak globalnog menadžmenta u Paraćinu. Generalno zadovoljni smo početkom  rada u Paraćinu i imamo 40. uposlenih radnika, nedeljno upošljavamo 2.,3. radnika. Potreban nam je veći broj inžinjera i ljudi veći sposobnosti, rekao je direktor Rimastera Tomas Stalnert.

Posle sastanka realizovan je obilazak proizvodnog pogona u Paraćinu. Inače, švedska kompanija Rimaster je proizvođač snopovskih kablova za velike građevinske mašine, a u Paraćinu, kako je menadžment firme najavio, zaposliće do karaja godine 200 radnika u narednim godina i završetka investicije od 700 do 1.000.