JAGODINA- Lazar Milutinović ima 28 godina i od rođenja boluje od cerebralne paralize. Sin je našeg prekaljenog ratnog druga i heroja sa Košara, zastavnika Vladana Milutinovića – Jagodinca. Kao što znate, Vladan nas je prerano i iznenada napustio 2015. godine usled posledica moždane aneurizme. Iza njega ostao je sin Lazar, delimično nepokretan, u invalidskim kolicima, a na nama, njegovim ratnim drugovima je časna obaveza da se o Lazaru brinemo kada mu je to najpotrebnije – sada i odmah!

Lazar je rođen kao zdravo dete u šestom mesecu trudnoće, nakon čega je proveo tri meseca u bolničkom inkubatoru. Pri kraju trećeg meseca, inkubator se pokvario i Lazar je ostao bez kiseonika, što je dovelo do oštećenja njegovog centralnog nervnog sistema. Roditeljima je rečeno da je njegovo stanje veoma loše i da neće dugo živeti. Od tada pa nadalje, celog života, Lazar se leči i rehabilituje svim ponuđenim mogućnostima, o trošku svoje porodice i bez mnogo pomoći sa strane. Trenutno pati od deformiteta oba stopala, kontrakture zglobova kolena i dislokacije obe čašice. Zbog svega toga otežano se kreće i pati od jakih i čestih bolova u kolenima i stopalima.

Ipak, zahvaljujući svojim roditeljima i uprkos svakodnevnim teškim problemima, Lazar se borio i izborio – sin heroja i sam je izrastao u heroja!

Završio je srednju ekonomsku školu, omiljen u razredu, izuzetno je inteligentan, komunikativan i prijatan. Redovno vežba i veoma je uporan, napravio je ogroman napredak u borbi protiv teške bolesti, ali to nije dovoljno. Lazaru su potrebne česte terapije kako bi bio kao i svi njegovi drugari. Sada, po prvi put, ima lekarski predlog za niz ortopedsko-hirurških operacija koje bi mu omogućile samostalni hod i normalan život. Da konačno stane na sopstvene, zdrave noge.

Profesor doktor Dimitri Popkov, vrhunski specijalista ortopedske hirurgije iz Rusije, pregledao je Lazara u januaru ove godine i predložio mu da ga operiše ovde kod nas u Beogradu, u bolnici ATLAS. Operacijama bi se izvršilo produženje butnih mišića, stabilizovale obe čašice i izvršila korekcija oba stopala. Na žalost, osiguranje Republike Srbije ne pokriva troškove operacije i boravka u bolnici ATLAS u Beogradu, pa je na nama, padobrancima-veteranima, da se okupimo, pokrenemo i sakupimo neophodnu sumu od 12000 eura za Lazarevu operaciju i izlečenje.

Pomozimo Lazaru uplatom na dinarski ili devizne račune! Čuvajmo čast i porodice naših palih drugova! Budimo tu kad zatreba!

DINARSKI RAČUN (Za uplate iz Srbije):
200-117336018-21

DEVIZNI RAČUN (Za uplate iz Srbije):
200-117336140-43

UPUTSTVO ZA UPLATE IZ INOSTRANSTVA (EUR,CHF,CAD):
Beneficiary customer:
RS35200000011733614043
Lazar Milutinovic
Narodnog fronta 34
Jagodina, Serbia

Beneficiary bank:
SBPORSBGXXX
Postal Savings Bank
Kraljice Marije 3
Belgrade, Serbia

Intermediary bank:
DEUTDEFF
Deutsche Bank AG
Frankfurt Am Main, DE