PARAĆIN- Presecanjem vrpce ispred Lidl prodavnice u Paraćinu, na adresi Carice Milice 4, predstavnici Lidla Srbija i predsednik opštine Paraćin Saša Paunović, otvorili su vrata prvog savremenog diskonta u ovoj opštini. U istom trenutku, svečanom ceremonijom, otvorena je i prodavnica u Vrbasu. Sada je broj Lidl prodavnica u Srbiji porastao na 27.

 Prve potrošače novootvorenih Lidl prodavnica dočekale su već tradicionalne slavljeničke cene. Posetioci su takođe imali priliku da prvi put vide stalnu postavku istorijskih predmeta ispred prodavnice, koja svedoči o životu ljudi sa tog prostora iz vremena pre nove i iz I i II veka nove ere.

Predsednik opštine Paraćin Saša Paunović pohvalio je uspešnu saradnju Lidla sa Zavičajnim muzejom i poželeo kompaniji uspešan rad, a građanima dobru i povoljnu kupovinu.

– Kompanija Lidl Srbija pružila je svu podršku Zavičajnom muzeju kako bi se istorija ovih prostora u skladu sa propisima sačuvala za buduće generacije. Ovaj primer najbolje govori o dobroj saradnji ove kompanije i ustanova opštine Paraćin, koja će verujem i nadalje biti uspešna i dugotrajna. Otvaranjem ove prodavnice, građani dobijaju veći izbor, a konkurencija u trgovini jača. To je za građane uvek pozitivno, a naravno, pozdravljamo i to što je priliku za zaposlenje u poznatoj nemačkoj kompaniji dobio i jedan broj naših sugrađana, dodao je Paunović.

Tokom protekle godine, zaštitna istraživanja na pomenutom nalazištu finansirala je kompanija Lidl Srbija, a sproveli su ih arheolozi Zavičajnog muzeja iz Paraćina.

– Osim po toploj dobrodošlici koju su nam ukazali stanovnici Paraćina, izgradnju ove prodavnice ćemo pamtiti i po otkrivanju arheološkog nalazišta na prostoru na kome se sada nalazimo. Mi kao kompanija smo imali priliku da pomognemo da se, u saradnji sa arheolozima, istorija ovog prostora sačuva od zaborava i da omogućimo da se građanima bar delom dočara kako su Kelti i Dačani ovde živeli davno pre nas, izjavila je rukovodilac korporativnih komunikacija u kompaniji Lidl Srbija Martina Petrović.

Direktor Zavičajnog muzeja Branislav Stojanović poželeo dobrodošlicu ovom trgovinskom lancu.

– Želeo bih da zahvalim kompaniji Lidl Srbija na tome što je pokazala visok stepen odgovornosti i brige za kulturno nasleđe našeg grada i naše zemlje. Trgovinski lanac Lidl predstavlja novinu u našem gradu, a bez brige o prošlosti, nema ni sadašnjosti, a ni budućnosti, rekao je Stojanović.