PARAĆIN- I pored svih iskušenja kroz koje su prošli, građani Paraćina koji podržavaju protest #1od5miliona uspeli su danas da otputuju u Beograd i prisustvuju protestu. Sa druge strane politički performans u režiji lokalnog Povereništva SNS završen je kako je počeo svojevoljnim izlaskom nekoliko odbornika te partije iz zgrade opštine, a da pritom javnosti nisu predočeni zahtevi i razlozi za taj loš ,,dramski”prikaz, sem parola iz mase koje odzvanjaju već godinu dana. Verovatan plan da se Paraćinci osujete od odlaska u Beograd nije dao rezultat.

– Nije bilo interneta na trgu preko mobilne mreže, niko od prevoznika nije smeo da vozi, otkazana su nam tri autobusa jedan za drugim iz Paraćina, Kragujevca i Jagodine, ali to nas nije sprečilo, ni nas ni desetine hiljada drugih. Dok smo bili na putu ptičice zbrisale iz kaveza u koji su se same zatvorile. Baš smo očekivali još jedno zanimljivo veče, ali dobro sami se zatvorili, sami se oslobodili, napisao je na društvenim mrežama  predsednik te opštine Saša Paunović.

Nekoliko odbornika SNS, koji su svojevoljno proveli više od 24 sata u zgradi Opštinske uprave u Paraćinu, večeras su oko 18 sati izašli, a dočekali su ih aktivisti SNS ispred ulaza sa zastavama, parolama i aplauzom. Oni nisu bili zadovoljni uslovima boravka u zgradi, apostrofirajući da odnos prema njima nije bio očekivanom nivou. Nisu kazali zbog čega su svojevoljno boravili u opštinskoj zgradi u vreme vikenda, niti izneli zahteve, ponovili su optužbe i uvrede na račun predsednika opštine Saše Paunovića kao i zahtev za raspisivanje vanrednih lokalnih izbora, što već godinu dana pokušavaju da nametnu kao temu. Sve počelo u petak oko 14 sati kada je pedesetak aktivista SNS upalo u opštinu, zatim je na vandrednoj sednici SO usvojen zaključak o nasilnom upadu u opštinu, neprijavljenom javnom skupu i zatraženo je sankcionisanje od nadležnih organa. U toku noći aktivisti SNS su više puta protestvovali i pokušavali da uđu u opštinu, jednom od odbornika je pružena hitna pomoć, on je kasnije tražio da se vrati u opštinu, lekar je uneo sendviče i napitke. U toku dana SNS je saopštio da su odbornici zaključani i da su u nehumanim uslovima, što je demantovao predsednik opštine Paunović rečima da mogu da u svakom trenutku da izađu, ali i da ostanu u zgradi koliko god budu želeli.