REKOVAC- U  subotu 04. maja u 12 časova u parku ispred OŠ ,,Svetozar Marković” u Rekovcu biće održan 2. ,,Levački vinofest”. Učestvuje preko trideset vinarija sa 150 etiketa i još nekoliko proizvođača komplementarnih proizvoda. Pored vina, posetioci će moći da  degustiraju i  levačke specijalitete, zatim da pgledaju izložbu slika čuvenih naivnih umetnika iz ovog kraja i da uživaju u koncertu dece iz muzičke škole iz Kragujevca. 

Ulaz je slobodan, dok je kaucija za vinsku čašu 200 dinara.

Turistička organizacija poziva ljubitelje vian i prirode da posete 2. ,,Levački vinofest” i da probaju  najbolja vina iz Srbije koja su osvajala nagrade na domaćim  i svetskim vinskim festivalima.

Pored toga, posetioci mogu iskoristiti  priliku da obiđu neke od turističkih atrakcija kao što su  manastir Kalenić, manastir Preradovac ili manastir Manastirak, ali i arheološko nalazište Županjevac grad , zatim izvor Zgovor voda- Govor voda, a za ljubitelje umetnosti tu je čuvena ,,Oparićka škola” naivne umetnosti.
Istorija levačkog vinogorja i najbolja vina iz Srbije na jednom mestu.

Organizatori festivala su Opština Rekovac i Turistička organizacija opštine Rekovac, dok su prijatelji manifestacije poznate levačke vinarije Lastar iz Sekuriča, Miletić iz Oparića, Vineks iz Belušića i Levač iz Rekovca.

Više informacija možete dobiti na broj telefona: 035/8411900