REKOVAC- U  subotu 4. maja u 12 časova u parku OŠ ,,Svetozar Marković” u Rekovcu biće održan 2. ,,Levački vinofest”. Učestvuje preko trideset vinarija sa 150 etiketa i još nekoliko proizvođača komplementarnih proizvoda. Predviđena  je degustacija levačkih specijaliteta i prigodan muzički program.

Prošle godine na premijernom Vinofestu izlagalo je tridesetak vinara iz Srbije. Bogata istorija levačkog vinogorja, koje se nalazi između Juhora na istoku i Gledićkih planina na zapadu, oivičeno je velikim gradovima Jagodinom, Kragujevcem i Kruševcem od kojih je Rekovac kao centralno mesto opštine gotovo podjednako udaljen, inspirisala organizaciju vinskog festivala koji će širiti slavu vina i vinogradara, ali i vinsku kulturu širom regiona i šire.
Inače u levačkom kraju proizvodnja grožđa i vina odvijala se odvajkada sa posebnom pažnjom i ljubavlju . Levačka vina su konzumirali rimski carevi, srpska srednjevekovna vlastela i dinastije Obrenovića i Karađorđevića.

Posetioci, mogu da iskoriste  priliku i obiđu neke od turističkih atrakcija kao što su  manastir Kalenić, manastir Preradovac ili manastir Manastirak, ali i arheološko nalazište Županjevac grad, zatim izvor Zgovor voda – Govor voda, a za ljubitelje umetnosti tu je čuvena ,,Oparićka škola” naivne umetnosti.

Organizatori festivala su Opština Rekovac i Turistička organizacija opštine Rekovac, dok su prijatelji manifestacije poznate levačke vinarije Lastar iz Sekuriča, Miletić iz Oparića, Vineks iz Belušića i Levač iz Rekovca.